Vürtsikad tšillikurgid (kiire versioon)

vürtsikad tšillikurgid

Kogus: u 1 liiter valmis kurke
Valmistusaeg: 15 min ettevalmistus + 6–24 h maitsestumist
Valmistusviis: Marineerimine külmas
Käik: Lisand / Hoidis / Salat
Toidutüüp: Vegan · Gluteenivaba · Laktoosivaba


🛒 Koostisosad

  • 1 kg väikeseid kurke (või ca 5–6 avamaakurki)
  • 2–3 punast tšillit (soovi korral seemned eemaldatud, viilutatud)
  • 4–5 küüslauguküünt (viilutatud)
  • 1 tl tšillihelbeid (või rohkem, kui soovid väga tulist tulemust)
  • 1,5 sl jämedat meresoola
  • 1 sl suhkrut
  • 1 sl sinepiseemneid
  • ~10 mustsõstralehte või 2 loorberilehte
  • 1 sl õunaäädikat (valikuline, annab värskust, mitte säilitusfunktsiooni)
  • mõned tillivarred (hakitud)
  • soovi korral koriandriseemneid, musta pipart või nelki

👨‍🍳 Valmistamine

  1. Pese ja viiluta kurgid:
    • Kui kasutad suuri kurke, lõika need 0,5–1 cm paksusteks viiludeks või poolita pikuti.
    • Väikesed kurgid võid jätta tervelt või lõigata pooleks.
  2. Valmista maitseainesegu:
    • Viiluta tšilli ja küüslauk.
    • Sega eraldi kausis kõik maitseained: sool, suhkur, tšillihelbed, sinepiseemned, äädikas, mustsõstralehed, till ja soovikorral teised vürtsid.
  3. Kombineeri:
    • Aseta kurgid ja maitseainesegu tugevasse toidukilekotti või klaaspurki.
    • Raputa või sega hoolega, et kõik maitsed leviksid ühtlaselt.
  4. Lase maitsestuda külmkapis:
    • Hoia vähemalt 6 tundi, ideaalis üle öö.
    • Raputa vahepeal või keera kurgid ringi, et marinaad jaotuks ühtlaselt.
  5. Serveeri ja naudi!
    • Tšillikurgid sobivad suurepäraselt koos liha- ja grillroogadega, burgerite täidiseks või vürtsika suupistena.

💡 Nipp

Kui soovid väga teravaid kurke, jäta tšilliseemned sisse ja kasuta lisaks värskele tšillile ka chipotle-pulbrit või tulist habanero-tšillit. Kui soovid mahedamat tulemust, eemalda tšilliseemned ja kasuta vaid üht tšillit.


📚 Kas teadsid?

Tšillikurgid on uusversioon klassikalisest soolakurgist, mis ühendab Eesti traditsioonid Aasia vürtsidega. Need ei ole mõeldud pikaajaliseks säilitamiseks, kuid säilivad kuni nädal külmkapis suletud anumas. Mõnus lisand igale pidulauale!

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top