Vürtsikad pardisüdamed

Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

vürtsikad pardisüdamed

Kogus: 3–4 inimest
Valmistusaeg: 15–20 min
Käik: Suupiste või pearoog
Valmistusviis: Praadimine
Sobivus: Gluteenivaba

🛒 Koostisosad

  • 500 g pardisüdameid
  • 10 g vedelat mett
  • 0,5–1 tl tillihelbeid
  • 2 küüslauguküünt, hakitud
  • 2 sl (30 ml) rapsiõli
  • 1 tl (5 ml) õuna- või veiniäädikat
  • 1 tl (5 ml) sojakastet

👨‍🍳 Valmistamine

  1. Kui kasutad külmutatud pardisüdameid, sulata need ja nõruta hoolikalt.
  2. Puhasta südamete laiem ots – eemalda kelmed ja rasvaribad.
  3. Sega kausis mesi, tillihelbed, hakitud küüslauk, õli, äädikas ja sojakaste. Lisa pardisüdamed marinaadi ning lase vähemalt 15 minutit maitsestuda.
  4. Kuumuta pann keskmisel kuumusel. Lisa südametükid ja prae, kuni need on seest läbi küpsenud ja pealt karamellistunud (u 5–7 minutit).
  5. Serveeri kohe – sobivad hästi kas pearoa lisandina või väikese suupistena.

🍽️ Toitumisväärtus (1 portsjon, ligikaudne)

Toitaineline infoKogus
Energia~280 kcal
Valk~28 g
Rasv~15 g
Süsivesikud~5 g

🔄 Kohandamisvõimalused

  • Vähem magus: vähenda mee kogust poole võrra.
  • Tugevam maitse: lisa marinaadi 1 tl tšillipastat või värsket tšillit.
  • Aasia stiilis: lisa marinaadi seesamiseemneid ja tilgake seesamiõli.

💡 Nipp

Kui tahad eriti pehmeid südametükke, lase neil pärast pruunistamist madalal kuumusel kaane all veel 5 minutit haududa.

❓ Kas teadsid?

Pardisüdamed on hinnatud delikatess paljudes Aasia köökides – need on madala rasvasisaldusega, väga valgurikkad ning annavad roogadele erilise, veidi metsiku maitse.


Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top