Tatrapuder hakklihakastmega

tatrapuder hakklihakastmega

Köök: Eesti köök
Kogus: 4 portsjonit
Valmistusaeg: 35–40 min
Käik: Pearoog
Valmistusviis: Keetmine + hautamine
Sobivus: Laktoosivaba võimalus · Võimalik kohandada gluteenivabaks


🛒 Koostisosad

Tatrapuder:

  • 2 dl tatratangu
  • 4 dl vett
  • 1 tl soola
  • 25 g võid või 1 sl õli

Hakklihakaste:

  • 400 g hakkliha (sea-, veise- või seguhakkliha)
  • 1 sibul, hakitud
  • 2 sl õli või võid praadimiseks
  • 2 sl nisujahu (gluteenivaba variandi jaoks kasuta riisi- või tatrajahu)
  • 5 dl puljongit (liha- või köögiviljapuljong)
  • 1 loorberileht
  • soola ja pipart maitse järgi
  • hakitud värsket tilli või peterselli (serveerimiseks)

👨‍🍳 Valmistamine

  1. Keeda tatrapuder: Loputa tatar külma vee all. Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa sool ja tatar. Keeda tasasel tulel 15–20 minutit, kuni tatar on pehme ja vesi imendunud. Lisa või ja sega läbi. Hoia kaane all soojas.
  2. Valmista hakkliha: Kuumuta pannil õli või või. Lisa hakitud sibul ja prae klaasjaks. Lisa hakkliha, maitsesta soola-pipraga ja prae läbi, kuni liha on ühtlaselt pruunistunud.
  3. Valmista kaste: Lisa lihale jahu ja sega hoolikalt. Vala juurde kuum puljong väheste osade kaupa, pidevalt segades, et ei tekiks tükke. Lisa loorberileht ja hauta tasasel tulel 10–15 minutit, kuni kaste on parajalt paksenenud.
  4. Viimistle: Kontrolli maitset, vajadusel lisa soola ja pipart. Enne serveerimist võid peale puistata hakitud tilli või peterselli.
  5. Serveeri: Tõsta tatrapuder taldrikule ja kalla peale kuum hakklihakaste. Kõrvale sobib hästi värske kurk või hapukurk.

🍽️ Toitumisväärtus (1 portsjon, ligikaudne)

Toitaineline infoKogus
Energia~450–500 kcal
Valk~25 g
Rasv~20 g
Süsivesikud~45 g

🔄 Kohandamisvõimalused

Vajadus/EelistusKohandusidee
GluteenivabaKasuta nisujahu asemel tatra- või riisijahu
LaktoosivabaAsenda või õliga või kasuta laktoosivaba võid
TervislikumKasuta seguhakkliha asemel lahjat kalkuni- või kanahakkliha
LihavabaAsenda hakkliha praetud seente ja läätsedega

💡 Nipp

Eestlaste klassikaline nipp tatrapudru tegemisel: lisa keeduvette ka natuke piima või puljongit, et puder oleks maitsvam ja kreemjam.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top