
Kogus 2-3 portsjonit
Valmistusaeg: 20 minutit
Valmistusviis: Külmtoit
Käik: Suupiste / Eelroog
Kalorsus (1 portsjon): ~400 kcal
Köök: Taani / Skandinaavia
Toiteväärtus (1 portsjon)
Toitaine | Kogus |
---|---|
Energiat | ~400 kcal |
Valku | ~22 g |
Rasva | ~20 g |
Süsivesikuid | ~30 g |
Kiudaineid | ~4 g |
Soola | ~1,8 g |
Märkus: väätused on hinnangulised ja sõltuvad täpsetest koostisosadest.
Kohandamisvõimalused
Kategooria | Kohandamise viis |
Gluteenivaba | Kasuta gluteenivaba leiba |
Laktoosivaba | Asenda või taimse määrdega ja vali laktoosivaba juust |
Kalaallergia | Väldi lõhet ja krevette, asenda näiteks anarinna või taimse pasteediga |
Taimetoitlane | Kasuta taimseid alternatiive singile ja lihapallidele |
🛒 Koostisosad
- 2 pikka saiaviilu
- Võid määrimiseks
- 25 g lehtsalatit
- 2 viilu külmsuitsulõhet
- 75 g krevetisalatit
- 4 viilu Pastrami sinki
- 6 väikest lihapalli
- 75 g Taleggio juustu või muud head juustu
- 50 g tzatziki kastet
- 2 redist
- 0,25 õuna
- 0,5 kiivit
- 4 füüsalit
- 6 viinamarja
👨🍳 Valmistamine
- Valmista alus
Määri saiaviilud võiga. Laota peale salatilehed. - Lõhe ja krevetid
Keera suitsulõheviilud roosikujuliseks ja aseta ühele poolele võileiba. Lisa peale krevetisalat. - Lihatooted ja juust
Tõsta teisele poole pastrami sinki ja väiksed lihapallid. Lisa juust. - Puuviljad ja värske kraam
Lõika õun õhukesteks viiludeks, redised viiludeks ja kiivi poolkuudeks. Jaota need võileiva peale dekoratiivselt. - Tzatziki ja viimistlus
Lisa väiksed tupsud tzatzikit. Kaunista füüsalite ja viinamarjadega.
🧠 Nipp
Kui soovid eriti esinduslikku serveeringut, tee iga komponent väiksemateks portsjoniteks ja reasta need lauale nagu smørrebrød-snäkkide assortii – see toob lauale rohkem värvi ja elevust.
🎉 Kas teadsid? – Landgangsbrød ajalugu
Taani Landgangsbrød on pärit 20. sajandi keskpaigast ja tähendas algselt „maaletuleku leiba“, mida serveeriti merelt saabuvatele külalistele. Tegu on rikkalikult kaetud võileivaga, mis sarnaneb smørrebrødile, ent on veidi vabama koostisega ja sageli serveeritud pikale viilule. Tänapäeval on see populaarne suupiste Skandinaavia pidulaudadel ja külmlaua katetel.