Taani einevõileib (Landgangsbrød)

taani-einevõileib-landgangsbrod

Kogus 2-3 portsjonit

Valmistusaeg: 20 minutit
Valmistusviis: Külmtoit
Käik: Suupiste / Eelroog
Kalorsus (1 portsjon): ~400 kcal
Köök: Taani / Skandinaavia

Toiteväärtus (1 portsjon)

ToitaineKogus
Energiat~400 kcal
Valku~22 g
Rasva~20 g
Süsivesikuid~30 g
Kiudaineid~4 g
Soola~1,8 g

Märkus: väätused on hinnangulised ja sõltuvad täpsetest koostisosadest.

Kohandamisvõimalused

KategooriaKohandamise viis
GluteenivabaKasuta gluteenivaba leiba
LaktoosivabaAsenda või taimse määrdega ja vali laktoosivaba juust
KalaallergiaVäldi lõhet ja krevette, asenda näiteks anarinna või taimse pasteediga
TaimetoitlaneKasuta taimseid alternatiive singile ja lihapallidele

🛒 Koostisosad

  • 2 pikka saiaviilu
  • Võid määrimiseks
  • 25 g lehtsalatit
  • 2 viilu külmsuitsulõhet
  • 75 g krevetisalatit
  • 4 viilu Pastrami sinki
  • 6 väikest lihapalli
  • 75 g Taleggio juustu või muud head juustu
  • 50 g tzatziki kastet
  • 2 redist
  • 0,25 õuna
  • 0,5 kiivit
  • 4 füüsalit
  • 6 viinamarja

👨‍🍳 Valmistamine

  1. Valmista alus
    Määri saiaviilud võiga. Laota peale salatilehed.
  2. Lõhe ja krevetid
    Keera suitsulõheviilud roosikujuliseks ja aseta ühele poolele võileiba. Lisa peale krevetisalat.
  3. Lihatooted ja juust
    Tõsta teisele poole pastrami sinki ja väiksed lihapallid. Lisa juust.
  4. Puuviljad ja värske kraam
    Lõika õun õhukesteks viiludeks, redised viiludeks ja kiivi poolkuudeks. Jaota need võileiva peale dekoratiivselt.
  5. Tzatziki ja viimistlus
    Lisa väiksed tupsud tzatzikit. Kaunista füüsalite ja viinamarjadega.

🧠 Nipp

Kui soovid eriti esinduslikku serveeringut, tee iga komponent väiksemateks portsjoniteks ja reasta need lauale nagu smørrebrød-snäkkide assortii – see toob lauale rohkem värvi ja elevust.

🎉 Kas teadsid? – Landgangsbrød ajalugu

Taani Landgangsbrød on pärit 20. sajandi keskpaigast ja tähendas algselt „maaletuleku leiba“, mida serveeriti merelt saabuvatele külalistele. Tegu on rikkalikult kaetud võileivaga, mis sarnaneb smørrebrødile, ent on veidi vabama koostisega ja sageli serveeritud pikale viilule. Tänapäeval on see populaarne suupiste Skandinaavia pidulaudadel ja külmlaua katetel.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top