Pret A Manger’i klassikaline võileivaretsept

Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

pret a mangeri klassikaline võileivaretsept

Köök: Rahvusvaheline köök
Kogus: 2–3 inimest
Valmistusaeg: 20–30 minutit
Käik: Suupiste / lõunasöök
Valmistusviis: Külmroog
Sobivus: Liha- ja juustusõbrale


🛒 Koostisosad

  • 1 × 24 cm pikkune baguette (pikk sai)
  • 2 suurt õhukest juustuviilu (nt Greve, Emmenthal või Jarlsberg)
  • 4 viilu sinki (nt Wiltshire-cured, honey-roasted või sinepiga glasuuritud)
  • 0,5 tl Inglise sinepit
  • 1 tl majoneesi
  • salatilehti (nt rooma või jääsalat)
  • soola ja musta pipart maitseks

👨‍🍳 Valmistamine

Ettevalmistus

  • Pese ja kuivata salatilehed.
  • Sega väikeses kausis majonees ja sinep kokku.

Võileiva kokkupanek

  • Lõika baguette horisontaalselt pooleks.
  • Määri pool sinepimajoneesist alumisele saiapoolikule.
  • Lao peale singiviilud ja nendele juustuviilud.
  • Maitsesta kergelt soola ja pipraga.
  • Aseta peale salatilehed.
  • Määri ülejäänud sinepimajonees ülemisele saiapoolikule ning aseta see võileivale peale.

Serveerimine

  • Lõika baguette terava noaga kerge nurga all pooleks.
  • Serveeri kohe, värskena.

🍽️ Toitumisväärtus (ligikaudne portsjoni kohta)

Toitaineline infoKogus
Energia~390 kcal
Valk~18 g
Rasv~16 g
Süsivesikud~45 g

(väärtus sõltub täpsemalt kasutatud singist ja juustust)


🔄 Kohandamisvõimalused

Vajadus / EelistusKohandusidee
Tervislikum variantKasuta täistera baguette’i ja vähenda majoneesi kogust.
Vegetaarne variantAsenda sink grillitud köögiviljade või taimse singiasendajaga.
Intensiivsem maitseLisa viil tomateid, marineeritud kurki või veidi dijoni sinepit.

💡 Nipp

Pret A Manger kasutab oma võileibades alati võimalikult värskeid ja krõmpse salatilehti – just see muudab lihtsa baguette’i eriliselt värskeks ja tasakaalustatud.


❓ Kas teadsid?

Pret A Manger avas oma esimese kohviku 1986. aastal Londonis. Nende baguette’id ja võileivad on tänaseks saanud ikooniliseks osaks kiirtoidu “fresh food” kontseptsioonist.


Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top