Panna Cotta retsept

panna cotta retsept

Kogus: 4 portsjonit
Valmistusaeg: ~4 tundi (koos tardumisajaga)
Valmistusviis: Keetmine + jahutamine
Käik: Magustoit
Kalorsus (1 portsjon): ~280 kcal
Köök: Itaalia


Toiteväärtus (1 portsjon)

ToitaineKogus
Energiat~280 kcal
Valku~3 g
Rasva~23 g
Süsivesikuid~16 g
Kiudaineid~0 g
Soola~0,05 g

Märkus: väärtused on hinnangulised ja sõltuvad portsjoni suurusest.


Kohandamisvõimalused

KategooriaKohandamise viis
LaktoosivabaKasuta taimset koort ja piima (nt kaerakoort ja mandlipiima) ning veganželatiini (agar-agar)
GluteenivabaRetsept on loomu poolest gluteenivaba
MadalsoolaneEi vaja muutmist, retseptis on väga vähe soola
TaimetoitlaneKasuta taimset želatiini (nt agar-agar), et muuta retsept sobivaks taimetoitlastele

📝 Koostisosad

  • 400 ml vahukoort
  • 100 ml täispiima
  • 50 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut või vanillikaun
  • 4 g želatiinipulbrit (või 2 lehte)
  • 2 sl külma vett (želatiini paisutamiseks)
  • Serveerimiseks: marjakaste või värsked marjad

👨‍🍳 Valmistamine

Želatiini paisutamine
Pane želatiin külma vette paisuma (umbes 5 minutit). Kui kasutad lehti, leota neid külmas vees.

Kooresegu kuumutamine
Kuumuta potis vahukoor, piim, suhkur ja vanill kuni auramiseni, kuid ära lase keema. Tõsta pliidilt.

Želatiini lisamine
Lisa paisutatud želatiin kuuma kooresegu hulka ja sega, kuni see täielikult lahustub.

Valamine ja jahutamine
Vala segu vormidesse või klaasidesse. Jahuta toatemperatuurini ja tõsta vähemalt 3–4 tunniks külmkappi tahenema.


🧠 Nipp

Kui soovid panna cotta’d vormist välja võtta, kasta vorm lühidalt kuuma vette ja keera ettevaatlikult taldrikule.


🎉 Kas teadsid?

Panna cotta tähendab itaalia keeles “keedetud koort” ning see pärineb Piemonte piirkonnast. Tegemist on ühe klassikaliseima ja lihtsaima itaalia magustoiduga.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top