Musta riigi puding

Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

musta riisi puding

Köök: Aasia köök (Kagu-Aasia)
Kogus: 2–3 inimest
Valmistusaeg: 30–45 minutit (+ 30 minutit jahtumist)
Käik: Magustoit
Valmistusviis: Keetmine ja hautamine
Sobivus: Vegan, gluteenivaba


🛒 Koostisosad

  • 2,5 dl musta riisi
  • 7,5 dl vett
  • 1 pandani-leht (soovi korral, aromaatika jaoks)
  • 0,5 tl soola (lisatakse kahes osas)
  • 1,25 dl palmisuhkrut või tavalist suhkrut
  • 4 dl kookospiima

Lisandid serveerimiseks:

  • viilutatud banaan või värske jaka sektorid
  • kookospalmisiirup või värskelt riivitud kookospähkel
  • vanillikaun (soovi korral, koos kookospiimaga keetes)

👨‍🍳 Valmistamine

Riisi keetmine

  • Kuumuta potis vesi keemiseni.
  • Lisa must riis, pandani-leht (soovi korral) ja 0,25 tl soola.
  • Kuumuta uuesti keemiseni, seejärel alanda kuumus miinimumini.
  • Kata pott kaanega ja hauta 45 minutit, kuni riis on küps, aga veel märg.

Magustamine ja hautamine

  • Lisa suhkur, veel 0,25 tl soola ja 3,75 dl kookospiima.
  • Kuumuta keemiseni, seejärel hauta ilma kaaneta veel umbes 30 minutit, kuni riis on pehme, aga jääb kergelt al dente.

Lõpetamine

  • Tõsta pott tulelt ja lase vähemalt 30 minutit jahtuda.
  • Vahetult enne serveerimist sega puder läbi.
  • Jaota magustoidupokaalidesse ning nirista peale ülejäänud 0,25 dl kookospiima.

🍽️ Serveerimine

  • Lisa peale viilutatud banaani või värske jaka sektorid.
  • Nirista peale kookospalmisiirupit või puista üle riivitud kookospähkliga.
  • Ekstra aroomi jaoks võib kookospiima keeta koos vanillikaunaga.

🍽️ Toitumisväärtus (ligikaudne portsjoni kohta)

Toitaineline infoKogus
Energia~310 kcal
Valk~5 g
Rasv~11 g
Süsivesikud~50 g

(väärtused on ligikaudsed ja sõltuvad kasutatud suhkru liigist ning lisanditest)


🔄 Kohandamisvõimalused

Vajadus / EelistusKohandusidee
Magusam variantLisa rohkem suhkrut või nirista peale siirupit.
Kreemisem tulemusLisa lõpus veidi rohkem kookospiima.
TervislikumKasuta vähem suhkrut või asenda see kookossuhkru/agaavisiirupiga.

💡 Nipp

Kui soovid intensiivsemat maitset, rösti must riis enne keetmist kuivalt pannil – see annab pudingule sügavama pähklise aroomi.


❓ Kas teadsid?

Musta riisi tuntakse Aasias ka kui “keelatud riisi”, sest seda serveeriti kunagi ainult Hiina keisriperedele. See on täis antioksüdante ja kiudaineid ning sobib suurepäraselt nii magusatesse kui ka soolastesse roogadesse.


Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top