Korsika supp (Zuppa Corsa)

Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

korsika supp zuppa corsa

Kogus: 2–3 inimest
Valmistusaeg: ~2 tundi 30 min (sh oaleotus)
Valmistusviis: Hautamine + keetmine
Käik: Pearoog
Kalorsus (1 portsjon): ~390 kcal
Köök: Korsika / Vahemere


Toiteväärtus (1 portsjon)

ToitaineKogus
Energiat~390 kcal
Valku~18 g
Rasva~12 g
Süsivesikuid~47 g
Kiudaineid~10 g
Soola~1,6 g

Märkus: väärtused on hinnangulised ja sõltuvad portsjoni suurusest.


Kohandamisvõimalused

KategooriaKohandamise viis
LaktoosivabaRetsept on loomupäraselt laktoosivaba
GluteenivabaKasuta gluteenivabu pastatooteid või jäta makaronid üldse lisamata
MadalsoolaneVähenda lisatud soolakogust ning kasuta maitsestamisel rohkem ürte
TaimetoitlaneAsenda seakont köögiviljapuljongiga ja lisa nt rohkem ube või läätsesid

📝 Koostisosad

  • 225 g kuivatatud ube (nt pärluba, borlotti, cannellini)
  • 3 sl külmpressitud oliiviõli
  • 3 hakitud suurt sibulat
  • 10 väikest kartulit, hakitud
  • 2 porrut, hakitud
  • 2 väikest suvikõrvitsat, kuubikuteks
  • 0,5 väiksemat kapsast, hakitud
  • 225 g rohelisi aedube (haricots verts), hakitud
  • 1 porgand, kuubikuteks
  • 1 tomat, hakitud
  • 4 oksa värsket majoraani
  • 1 seakont (lase pooleks raiuda, veidi liha võiks küljes olla)
  • 2,5 l vett
  • 100 g tagliatelle makarone, murendatud
  • 3 küüslauguküünt, hakitud
  • 5 basiilikulehte, hakitud
  • Soola ja musta pipart

👨‍🍳 Valmistamine

Oad ette valmistada
Leota oad vähemalt 4 tundi (või üle öö) külmas vees. Seejärel nõruta.

Köögiviljade hautamine
Kuumuta õli suures potis. Lisa sibul, kartul, porru, suvikõrvits, kapsas, rohelised oad, porgand, tomat, majoraan ja nõrutatud oad. Kuumuta segades umbes 10 minutit.

Põhikeetmine
Lisa potti seakont ja vesi. Kuumuta keemiseni, eemalda vaht ning lase madalal tulel haududa umbes 2 tundi. Sega aeg-ajalt.

Lõpufaas
20 minutit enne lõppu lisa makaronid, küüslauk ja basiilik. Keeda, kuni makaronid on pehmed.

Viimistlus
Eemalda seakont ja maitsesta soola ja pipraga. Vajadusel lisa veidi vett, kui supp tundub liiga paks.


🧠 Nipp

Kui soovid sügavamat maitset, lisa supi keetmise alguses maitseaineside ehk bouquet garni – loorberileht, tüümian ja petersellivarred seotult või teekotis.


🎉 Kas teadsid?

Korsika supp ehk zuppa corsa on pärit Vahemere saare rustikaalsest köögist. See toit sündis traditsioonist keeta “kõike, mis olemas”, ning on tänapäeval hinnatud just oma toitainerikkuse ja hooajalise iseloomu tõttu.


Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top