Kihiline maksapannkoogitort

kihiline maksapannkoogitort

Kogus: 2–3 inimest
Valmistusaeg: 45+ min (koos jahutamise ja tahenemisajaga)
Valmistusviis: Praadimine + kihiline kokkupanek
Käik: Eelroog või pidupäevane suupiste
Kalorsus (1 portsjon): ~300–350 kcal
Köök: Eesti / retro pidulaud


Toiteväärtus (1 portsjon)

ToitaineKogus
Energiat~325 kcal
Valku~15 g
Rasva~25 g
Süsivesikuid~6 g
Kiudaineid~1 g
Soola~1,2 g

Märkus: väärtused on hinnangulised ja sõltuvad kastme paksusest ja portsjoni suurusest.


Kohandamisvõimalused

KategooriaKohandamise viis
LaktoosivabaRetsept on loomupäraselt laktoosivaba.
GluteenivabaKasuta gluteenivaba jahu (tekstuur võib olla veidi hapram).
MadalsoolaneVähenda soolakogust tainas ja kastmes, maitsesta pigem ürtidega.
TaimetoitlaneEi sobi – põhikoostisosa on maks.

📝 Koostisosad

Pannkoogitaina jaoks:

  • 450 g kanamaksa
  • 1 suurem sibul
  • 4 suurt muna
  • 4 sl nisujahu
  • 6 sl maisi- või päevalilleõli
  • 1,5 tl soola
  • 1 tl musta pipart

Täidise jaoks:

  • 1,6 dl majoneesi
  • 6 hakitud küüslauguküünt
  • 0,8 dl hakitud värsket tilli (osa kaunistuseks)

👨‍🍳 Valmistamine

  1. Tainas
    Puhasta kanamaks ja pane köögikombaini koos sibulaga. Töötle ühtlaseks. Vala segu kaussi, lisa munad, jahu, õli, sool ja pipar. Sega ühtlaseks.
  2. Maksapannkoogid
    Kuumuta väike pann keskmisel kuumusel, pintselda õliga. Vala pannile umbes 60 ml tainast ja keeruta, et moodustuks ühtlane õhuke kiht.
    Küpseta ca 3 minutit, pööra ümber ja küpseta veel 2 minutit. Pööra tagasi ja küpseta 30 sek krõbeduse saavutamiseks.
    Tõsta taldrikule. Tee samamoodi ülejäänud pannkoogid. Jahuta.
  3. Kaste
    Sega majonees, hakitud küüslauk ja till (jäta veidi kõrvale kaunistuseks). Maitsesta ja hoia külmas.
  4. Tordi kokkupanek
    Lao pannkoogid kihiti, iga kihi vahele määri 2–3 sl küüslaugukastet. Pealmisele kihile puista rohkelt tilli.
  5. Tahenemine
    Kata tort kergelt fooliumiga ja lase külmikus vähemalt 2 tundi või üleöö seista.
  6. Serveerimine
    Lõika sektoriteks ja serveeri külmalt, soovi korral koos värske salatiga.

🧠 Nipp

Et tordi maitsed paremini esile tuleksid, valmista see päev varem – külmikus seistes muutub maitse sügavamaks ja konsistents ühtlasemaks.


🎉 Kas teadsid?

Maksapannkoogitort on nostalgiline ja efektne eelroog, mis pärineb nõukogudeaegsetest kokaraamatutest. See on taas populaarsust kogumas just oma erakordse tekstuuri ja tugeva maitse tõttu. Sobib ideaalselt väikesteks pidulauasuupisteteks või vürtsikama alternatiivina klassikalistele võileivatortidele.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top