Kanafajitad Tex-Mex stiilis🌮

Kogus: 4 portsjonit
Valmistusaeg: 30 minutit + marineerimisaeg
Valmistusviis: praadimine + ahjus soojendamine
Käik: pearoog
Kalorsus (1 portsjon): ~520 kcal
Köök: Tex-Mex / Mehhiko

Toiteväärtus (1 portsjon)🧾

ToitaineKogus
Energiat~ 520 kcal
Valku~ 36 g
Rasva~ 17 g
Süsivesikuid~ 47 g
Kiudaineid~ 8 g
Soola~ 1.8 g

Kohandamisvõimalused

KategooriaKohandamise viis
TaimetoitlaneAsenda kanafilee grillitud halloumi, tofu või taimse valguasendajaga.
VeganKasuta taimset lihaasendajat ja taimset hapukoort/oapüreed.
GluteenivabaVali maisitortiljad ja gluteenivabad maitseained.
LaktoosivabaKasuta laktoosivaba hapukoort või taimset alternatiivi.

Koostisosad🛒

Marinaad:

400g kanafileed (või asendus vastavalt valikule)
4 tl Tex-Mex maitseainesegu
1 apelsini mahl
1 laimi mahl

Täidis:

1 punane paprika
1 roheline paprika
1 sibul
400 g purk oapüreed
12-16 nisutortiljat (või gluteenivaba versioon)

Serveerimiseks

Guacamole
Hapukoor (või taimne alternatiiv)
Salsa
Tabasco või muu vürtsikaste
Värske koriander
Sool ja must pipar

Valmistamine👨‍🍳

  1. Marineeri kana või alternatiiv:
    Lõika kana ribadeks ja sega kokku maitseainesegu ning tsitrusemahladega. Lase maitsestuda vähemalt 2 tundi, ideaalis üleöö.
  2. Valmista köögiviljad:
    Lõika paprikad ribadeks, sibul õhukesteks viiludeks.
  3. Kuumuta oapüree:
    Pane ahjukindlasse vormi ja küpseta 180°C juures 20 minutit.
  4. Soojenda tortiljad:
    Prae kuival pannil mõlemalt poolt, kuni ilmuvad pruunid täpid. Hoia rätiku sees soojas.
  5. Prae kana ja köögiviljad:
    Pruunista kana õlis, lisa köögiviljad ja prae läbi. Maitsesta soola, pipra ja koriandriga.
  6. Serveeri:
    Kata tortilja oapüreega, lisa kana-köögiviljasegu ja lisandid. Rulli kokku ja naudi!

Kas teadsid? – Fajita kultuurilugu🎉

Fajita sai alguse 1930ndatel Texase ja Mehhiko piiril, kus vaquerod ehk karjused kasutasid seelikulihast (skirt steak) lõkkel grillimiseks.
Sõna “fajita” pärineb hispaania keelest (faja – “vöö”) ja viitas algselt konkreetsele lihalõikele.

➡️ Tänapäeval tähistab see iga lihal või taimsel valguallikal põhinevat täidist, mis serveeritakse tortiljas koos köögiviljade ja kastmetega.

🫓 1980ndatel Ameerikas muutus fajita restoranihitiks – pannil särisev serveering, paprika aroom ja personaliseeritav lähenemine tegid sellest globaalset edu nautiva roa.

👨‍🌾 Texases öeldakse siiani naljatades:
“Kui liha, paprika ja tortiljad kohtuvad, on kõik hästi!”

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top