Kana-peekoni-avokaado võileib

kana-peekoni-avokaado võileib

Kogus: 2–3 inimest
Valmistusaeg: ~20 minutit
Valmistusviis: Külmtoit + koostamine
Käik: Suupiste / kerge lõunasöök
Kalorsus (1 portsjon): ~520 kcal
Köök: Ameerika fusion


Toiteväärtus (1 portsjon)

ToitaineKogus
Energiat~520 kcal
Valku~28 g
Rasva~35 g
Süsivesikuid~26 g
Kiudaineid~4 g
Soola~1,6 g

Märkus: väärtused on hinnangulised ja sõltuvad portsjoni suurusest.


Kohandamisvõimalused

KategooriaKohandamise viis
LaktoosivabaKasuta taimset juustu ja laktoosivaba majoneesi
GluteenivabaVali gluteenivaba ciabatta või focaccia
MadalsoolaneKasuta soolamata peekonit ja vähenda lisatud soola
TaimetoitlaneAsenda kana ja peekon taimse alternatiiviga (nt grillitud tofu, seitan)

📝 Koostisosad

  • 4 viilu grillitud peekonit
  • 4 viilu Provolone või muud mahedamaitselist juustu
  • 2 suurt pehmet salatilehte
  • 4–6 viilu lihatomatit
  • ¼ väiksemat punast sibulat (õhukeselt viilutatud)
  • 1 avokaado (kooritud ja viilutatud)
  • Focacciat, ciabattat või juuretisesaia (2 viilu inimese kohta)
  • 120 ml head majoneesi
  • 2 sl hapukoort
  • 2 tl kollast sinepit (yellow mustard)
  • Soola ja musta pipart
  • Grillitud või keedetud kanafileed (ribastatud või viilutatud – u 150 g)

👨‍🍳 Valmistamine

Kastme valmistamine
Sega kokku majonees, hapukoor ja sinep.

Võileiva kokkupanek
Lõika sai horisontaalselt pooleks. Määri alumisele viilule kaste. Lao peale juust, kanafilee, peekon, salat, tomativiilud, punane sibul, avokaado. Maitsesta soola ja pipraga.

Viimistlus
Määri pealmisele viilule samuti kaste ja aseta täidisele. Lõika diagonaalselt või pikuti pooleks ja serveeri.


🧠 Nipp

Kui soovid krõmpsuvamat tulemust, röstige saiaviile enne kokkupanekut kergelt rösteris või pannil.


🎉 Kas teadsid?

Avokaado lisamine võileivale pärineb Mehhiko ja Lõuna-Californiast ning tõusis trendiks juba 1990ndatel tänu oma tervislikule rasvasisaldusele.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top