Kalamehe küüslaugusiig

Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

kalamehe küüslaugusiig

Köök: Eesti köök
Kogus: 3–4 inimest
Valmistusaeg: 20–30 minutit (+ 12–24 tundi maitsestumist)
Käik: Pearoog / eelroog
Valmistusviis: Marineerimine õlis
Sobivus: Pescetaarne


🛒 Koostisosad

  • 500 g õrnsoolatud siiakala (graavitud siig)
  • 1–2 sibulat
  • 6–7 suurt küüslauguküünt
  • roseepipart (maitse järgi)
  • oliiviõli (nii palju, et kala oleks täielikult kaetud)

👨‍🍳 Valmistamine

Ettevalmistus

  • Kui sul pole valmis graavisiiga, valmista see esmalt: arvesta 500 g siiafilee kohta 1–2 sl kivisoola ning lase 12–24 tundi külmikus maitsestuda.

Tükeldamine

  • Lõika õrnsoolatud siiafileed ampsusuurusteks tükkideks.
  • Haki sibul peeneks.
  • Haki küüslauguküüned.

Segamine

  • Sega kausis õrnalt siiakalatükid, sibul ja küüslauk.
  • Lisa rohkelt roseepipart.

Marineerimine

  • Pane segu purki ja vala peale nii palju oliiviõli, et kalatükid oleksid täielikult kaetud.
  • Sule purk ja lase vähemalt ööpäev külmkapis maitsestuda.

🍽️ Serveerimine

Sobib hästi musta leiva, röstitud ciabatta või keedukartuliga.


🍽️ Toitumisväärtus (ligikaudne portsjoni kohta)

Toitaineline infoKogus
Energia~290 kcal
Valk~22 g
Rasv~22 g
Süsivesikud~3 g

(arvutus ligikaudne, sõltub kasutatud õli ja kala täpsest kogusest)


🔄 Kohandamisvõimalused

Vajadus / EelistusKohandusidee
Mildim maitseVähenda küüslaugu kogust ja kasuta ainult 1 sibul.
Tugevam maitseLisa rohkem küüslauku ja lase kalal kauem maitsestuda.
Pidulik variantLisa maitseks värsket tilli või sidrunikoort.

💡 Nipp

Parima tulemuse saad, kui kasutad võimalikult värsket siiga. Oliiviõli peab täielikult katma kalatükid, et vältida riknemist.


❓ Kas teadsid?

Siig kuulub lõheliste sugukonda ning on hinnatud oma õrna maitse ja peene tekstuuri poolest. Sellised õlis marineeritud kalatoidud olid Eesti rannikualadel traditsiooniliselt talveks varuks valmistatud delikatessid.


Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top