Haluški praetud seentega

haluškid praetud seentega

Kogus: 4 portsjonit
Valmistusaeg: ~1 tund
Valmistusviis: Keetmine + praadimine
Käik: Pearoog
Kalorsus (1 portsjon): ~520 kcal
Köök: Ukraina / Ida-Euroopa


Toiteväärtus (1 portsjon)

ToitaineKogus
Energiat~520 kcal
Valku~19 g
Rasva~28 g
Süsivesikuid~46 g
Kiudaineid~3 g
Soola~2,3 g

Märkus: väärtused on hinnangulised ja sõltuvad portsjoni suurusest.


Kohandamisvõimalused

KategooriaKohandamise viis
LaktoosivabaKasuta laktoosivaba võid või taimset alternatiivi
GluteenivabaKasuta gluteenivaba jahusegu
MadalsoolaneVähenda soolakogust ja eemalda peekon
TaimetoitlaneAsenda peekon ja või taimsete alternatiividega

📝 Koostisosad

  • 720 g nisujahu (~1,2 l)
  • 1 tl soola
  • 4 muna
  • 240 ml käesooja vett
  • 250 g võid (sh 3 sl praadimiseks)
  • 450 g värskeid šampinjone
  • 1 suur sibul
  • 250 ml tükeldatud peekonit
  • Soola ja musta pipart maitse järgi

👨‍🍳 Valmistamine

Taina valmistamine
Sega kausis jahu ja sool. Tee keskele süvend, lisa lahtiklopitud munad, vesi ja sulatatud või. Sega kahvliga, kuni tekib ühtlane tainas. Sõtku kuni elastne ja sile.

Vorstikeste vormimine
Jaga tainas 8 tükiks. Rulli jahusel laual igast tükist vorstike ja lõika 2–3 cm tükkideks.

Haluškite keetmine
Keeda väikeses koguses soolaga maitsestatud vees, kuni need tõusevad pinnale ja on pehmed (~5–6 minutit). Nõruta.

Kattematerjali valmistamine
Sulata pannil või. Lisa viilutatud seened ja sibul ning prae kuldseks. Lisa peekon ja kuumuta läbi. Maitsesta.

Kombineerimine
Sega haluškid pannil seente, peekoni ja sibulaga kokku või serveeri kõrvale.


🧠 Nipp

Haluškeid saab eelnevalt külmutada – vormi, jahuta, külmuta küpsetusplaadil ja säilita kotis. Vajadusel viska otse keevasse vette!


🎉 Kas teadsid?

Haluški on traditsiooniline Ukraina roog, mis sarnaneb gnocchidega ja on levinud ka Slovakkias, Poolas ja Tšehhis. Tihti serveeritakse neid hapukoore, juustu või liha kõrvale.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top