Draniki seentega

draniki seentega

Kogus: 4 portsjonit
Valmistusaeg: ~45 minutit
Valmistusviis: Riivimine + praadimine
Käik: Pearoog / Suupiste
Kalorsus (1 portsjon): ~310 kcal
Köök: Ida-Euroopa / Ukraina


Toiteväärtus (1 portsjon)

ToitaineKogus
Energiat~310 kcal
Valku~8 g
Rasva~14 g
Süsivesikuid~36 g
Kiudaineid~4 g
Soola~1,2 g

Märkus: väärtused on hinnangulised ja sõltuvad portsjoni suurusest.


Kohandamisvõimalused

KategooriaKohandamise viis
LaktoosivabaServeeri taimse hapukoorega või jäta kaste ära
GluteenivabaAsenda nisujahu maisitärklise või tatrajahuga
MadalsoolaneKasuta vähem soola ja maitsesta ürtidega
TaimetoitlaneRetsept on taimetoitlane, kasuta taimset kastet

📝 Koostisosad

  • 10 kartulit
  • 2 porgandit
  • 200 g šampinjone
  • 2 sibulat
  • Soola ja musta pipart (maitse järgi)
  • 3–4 muna
  • 2–3 sl nisujahu

👨‍🍳 Valmistamine

Riivimine ja segamine
Riivige kartulid, porgandid, seened ja sibulad peene riiviga. Pigistage üleliigne vedelik välja.

Maitsetamine ja sidumine
Maitsestage segu soola ja pipraga, lisage munad ja jahu. Segage ühtlaseks tainaks.

Praadimine
Kuumutage pannil õli ja praege segust väikese lusikaga pätsikesi. Küpsetage mõlemalt poolt kuldpruuniks (umbes 2–3 minutit kummaltki poolt).

Serveerimine
Serveeri soojalt koos hapukoorekastmega, kuhu on lisatud hakitud küüslauku ja tilli.


🧠 Nipp

Kui soovid eriti krõbedaid dranikeid, kasuta kartulite riivimiseks jämedamat riivi ja ära sega neid liiga kaua pärast jahu lisamist.


🎉 Kas teadsid?

Dranikid on levinud kogu Ida-Euroopas, kuid neid armastatakse eriti Valgevenes ja Ukrainas. Nime “draniki” tähendus tuleneb sõnast “drat” – riivima.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top