Kõrvitsa püreesupp praepeekoni, suitsujuustu ja sulajuustuga

Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

kõrvitsa püreesupp praepeekoni, suitsujuustu ja sulajuustuga

Köök: Eesti köök
Kogus: 4 inimest
Valmistusaeg: 40–45 minutit
Käik: Pearoog / supp
Valmistusviis: Keetmine ja püreestamine
Sobivus: Liha- ja juustusõbrale


🛒 Koostisosad

  • 800 g puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
  • 1 sibul
  • 2 porgandit
  • 2 sl võid või õli
  • 1 l köögivilja- või kanapuljongit
  • 100 g suitsujuustu (riivitud või kuubikuteks lõigatud)
  • 100 g sulajuustu (nt naturaalse maitsega)
  • 150 g peekonit (kuubikuteks või ribadeks lõigatud)
  • 2 küüslauguküünt
  • 0,5 tl muskaatpähklit
  • soola ja musta pipart maitse järgi

Serveerimiseks:

  • krõbedaks praetud peekonitükke
  • värsket peterselli või murulauku
  • röstitud rukkileivakuubikuid

👨‍🍳 Valmistamine

Peekoni ettevalmistus

  • Prae peekonikuubikud pannil krõbedaks.
  • Tõsta köögipaberile nõrguma ja jäta osa supi sisse, osa kaunistuseks.

Köögiviljade hautamine

  • Sulata paksupõhjalises potis või/õli.
  • Lisa hakitud sibul ja porgand, kuumuta 5 minutit.
  • Lisa küüslauk ja tükeldatud kõrvits, prae veel paar minutit.

Keetmine

  • Vala peale puljong.
  • Keeda tasasel tulel 20–25 minutit, kuni kõrvits ja porgand on pehmed.

Püreestamine ja juustu lisamine

  • Püreesta supp ühtlaseks.
  • Lisa sulajuust ja suitsujuust. Sega ja kuumuta, kuni juustud on sulanud.
  • Lisa pool peekonitükke supi sisse, et anda juurde suitsust maitset.
  • Maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga.

🍽️ Serveerimine

  • Jaga supp kaussidesse.
  • Puista peale krõbedaid peekonitükke ja värsket maitserohelist.
  • Kõrvale sobivad röstitud rukkileivakuubikud või krõbedad saiaviilud.

🍽️ Toitumisväärtus (ligikaudne portsjoni kohta)

Toitaineline infoKogus
Energia~310 kcal
Valk~14 g
Rasv~20 g
Süsivesikud~18 g

(väärtused ligikaudsed, sõltuvad peekoni ja juustu kogusest)


🔄 Kohandamisvõimalused

Vajadus / EelistusKohandusidee
TervislikumKasuta lahjemat peekonit või sinki, lisa vähem juustu.
Tugevam suitsumaitseLisa rohkem suitsujuustu või sorts vedelat suitsumaitseainet.
Rikkalikum variantLisa serveerimisel hapukoore või crème fraîche’i sorts.

💡 Nipp

Kui soovid eriti siidist tekstuuri, kurna supp enne juustu lisamist läbi sõela – nii jääb tulemus sametine ja restoranitasemel.


Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top