Nigella estragonikana

Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

nigella estragonikana

Köök: Rahvusvaheline köök (Nigella Lawsoni stiilis)
Kogus: 2–3 portsjonit
Valmistusaeg: 30–45 min
Käik: Pearoog
Valmistusviis: Praadimine + hautamine
Sobivus: Laktoosivaba võimalus


🛒 Koostisosad

  • 2 tl küüslaugumaitselist oliiviõli
    või 2 tl oliiviõli + veidi hakitud küüslauku
  • 4 hakitud talisibulat
  • 0,5 tl kuivatatud estragoni
  • 2 kanafileed
  • 80 ml valget veini või vermutit
  • 120 ml 35% rõõska koort (vahukoort)
  • 2 tl hakitud värsket estragoni
  • soola ja musta pipart

👨‍🍳 Valmistamine

  1. Sibula ja ürdi kuumutamine: Kuumuta malmpotis või -pannil oliiviõli. Lisa hakitud talisibul ja kuivatatud estragon. Kuumuta u 1 minut, jälgides, et sibul kõrbema ei läheks.
  2. Kana praadimine: Maitsesta kanafileed soola ja pipraga. Aseta fileed pannile kumer pool all ja prae 5 minutit. Vajadusel tõsta sibulatükid kana peale, et need ei kõrvetaks.
  3. Hautamine veiniga: Pööra kanafileed ümber, lisa pannile vein või vermut. Lase kergelt podiseda, kata pann kaanega, alanda kuumust ja hauta 10 minutit või kuni kana on täielikult küps.
  4. Kastme valmistamine: Tõsta kana pannilt kõrvale. Keeda allesjäänud vedelik keemiseni ja lisa rõõsk koor. Kuumuta segades, kuni kaste pakseneb.
  5. Serveeri: Tõsta kana taldrikutele ja kalla peale kreemjas kaste. Puista peale hakitud värsket estragoni ja serveeri kohe.

🍽️ Toitumisväärtus (1 portsjon, ligikaudne)

Toitaineline infoKogus
Energia~420–470 kcal
Valk~32 g
Rasv~25 g
Süsivesikud~6 g

🔄 Kohandamisvõimalused

Vajadus/EelistusKohandusidee
LaktoosivabaKasuta taimset rõõska koore alternatiivi (kaer, kookos)
Rohkem maitsetLisa kastmesse veidi Dijoni sinepit
Kergem variantAsenda rõõsk koor 15% kohvikoore või toidukoorega
TervislikumKasuta nahata kanafilee asemel kana rinnafileed

💡 Nipp

Kui soovid eriti rikkalikku maitset, kasuta värsket estragoni juba hautamise käigus – see annab kastmele sügavama ürdisuse.


Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top