Provansaali pastakaste

provansaali pastakaste

Köök: Prantsuse köök
Kogus: 2–3 portsjonit
Valmistusaeg: 15–20 min
Käik: Kaste / Pastaroog
Valmistusviis: Segamine (ilma kuumutamata)
Sobivus: Laktoosivaba võimalus · Võimalik kohandada gluteenivabaks


🛒 Koostisosad

  • 7,5 dl tükeldatud tomateid (u 3 suurt tomatit)
  • 1,25 dl hakitud röstitud punast paprikat
  • 5 sl oliiviõli
  • 4 sl hakitud siledalehist peterselli
  • 8 hakitud Kalamata oliivi
  • 2 tl hakitud värsket või 0,5 tl kuivatatud tüümiani
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 1 tl nõrutatud väiksemaid kappareid
  • 1 anšoovisefilee
  • soola ja musta pipart

👨‍🍳 Valmistamine

  1. Pane kaussi tükeldatud tomatid, röstitud paprika, hakitud petersell, oliivid, tüümian, küüslauk, kapparid ja anšoovisefilee.
  2. Lisa oliiviõli ja sega kõik koostisosad ühtlaseks seguks.
  3. Maitsesta soola ja pipraga.
  4. Serveeri kohe penne, ziti või mõne muu torukujulise pastaga.
  5. Soovi korral puista peale riivitud parmesani ja/või röstitud piiniaseemneid.

🍽️ Toitumisväärtus (1 portsjon, ligikaudne)

Toitaineline infoKogus
Energia~250–300 kcal
Valk~5 g
Rasv~20 g
Süsivesikud~12 g
Kiudained~4 g

🔄 Kohandamisvõimalused

Vajadus/EelistusKohandusidee
VeganlikJäta anšoovisefilee välja või asenda sojakastme tilgaga
TervislikumVähenda õlikogust 3 sl peale
Rohkem valkuLisa juurde grillitud kana või kikerherneid
Ekstra luksusLisa peale värskelt röstitud piiniaseemneid ja parmesani

💡 Nipp

Kasuta võimalusel värskeid, päikeseküpseid tomateid – see annab kastmele parima maitse. Kui värskeid pole saada, sobivad hästi ka kvaliteetsed konservitud ploomtomatid.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top