Tatraga täidetud paprika

tatraga täidetud paprika

Kogus: 2–3 inimest
Valmistusaeg: ~1 tund
Valmistusviis: Hautamine + küpsetamine
Käik: Pearoog
Kalorsus (1 portsjon): ~470 kcal
Köök: Eesti / Fusion


Toiteväärtus (1 portsjon)

ToitaineKogus
Energiat~470 kcal
Valku~27 g
Rasva~18 g
Süsivesikuid~45 g
Kiudaineid~6 g
Soola~1,2 g

Märkus: väärtused on hinnangulised ja sõltuvad portsjoni suurusest.


Kohandamisvõimalused

KategooriaKohandamise viis
LaktoosivabaKasuta laktoosivaba juustu või jäta juust ära
GluteenivabaRetsept on loomu poolest gluteenivaba
MadalsoolaneVähenda soola kogust ja eelista juustuta versiooni
TaimetoitlaneAsenda veiseliha näiteks suitsutatud tofu või purustatud kikerhernestega

📝 Koostisosad

  • 3 suurt paprikat
  • 450 g õhukeselt viilutatud veiseliha
  • 450 g viilutatud šampinjone
  • 1 suur sibul
  • 4,5 dl hakitud porgandeid
  • 5 dl keedetud tatratangu (keedetud maht)
  • 2 sl oliiviõli
  • 6 viilu juustu
  • Soola ja musta pipart

👨‍🍳 Valmistamine

Ettevalmistus
Lõika paprikad pikuti pooleks, eemalda seemned. Haki porgandid ja sibul peeneks. Lõika veiseliha õhukesteks viiludeks.

Liha pruunistamine
Kuumuta pannil oliiviõli ja pruunista tugeval kuumusel veiseliharibad. Tõsta kõrvale.

Köögiviljade hautamine
Lisa pannile porgandid ja sibul, hauta keskmisel kuumusel pehmeks. Lisa seened ja prae, kuni need kergelt pruunistuvad.

Täidise kokku segamine
Lisa pannile keedetud tatar ja veiseliharibad, maitsesta soola ja pipraga. Sega ühtlaseks.

Täidetud paprikad
Tõsta täidis paprikapoolikutesse, aseta need ahjuvormi ja küpseta 180 kraadi juures ~35 minutit.

Juustukiht
Lisa igale paprikale juustuviil, küpseta veel 5 minutit, kuni juust sulab.


🧠 Nipp

Kui soovid krõbedamat juustukihti, grilli täidetud paprikad viimased 2 minutit ülaelemendi all.


🎉 Kas teadsid?

Tatar on gluteenivaba ja väga valgurikas teravili, mida kasutatakse paljudes Ida-Euroopa köökides, sealhulgas ka taimetoitudes lihaasendajana.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top