Avokaado röstsai

avokaado röstsai

Kogus: 2 inimest
Valmistusaeg: ~15 min
Valmistusviis: Röstsai + värske kate
Käik: Hommikusöök / Kerge eine
Kalorsus (1 portsjon): ~320 kcal
Köök: Moodne / Rahvusvaheline


Toiteväärtus (1 portsjon)

ToitaineKogus
Energiat~320 kcal
Valku~7 g
Rasva~20 g
Süsivesikuid~25 g
Kiudaineid~7 g
Soola~0.8 g

Märkus: väärtused on hinnangulised ja sõltuvad portsjoni suurusest.


Kohandamisvõimalused

KategooriaKohandamise viis
LaktoosivabaVäldi juustu või kasuta taimset alternatiivi
GluteenivabaKasuta gluteenivaba saia
MadalsoolaneÄra lisa soola või kasuta soolamata maitseaineid
TaimetoitlaneRetsept on juba taimetoitlane

📝 Koostisosad

  • 2 viilu rukkisaia või täistera röstsaiaviilu
  • 1 küps avokaado
  • 1 tl sidrunimahla
  • Näpuotsaga soola ja värskelt jahvatatud pipart
  • ½ väikest punast tšillit või veidi tšillihelbeid (valikuline)
  • 4–5 kirsstomatit (poolitatud)
  • 1 tl oliiviõli
  • Värsket koriandrit, basiilikut või peterselli (kaunistamiseks)

👨‍🍳 Valmistamine

1. Röstimine
Rösti saiaviilud kuldpruuniks rösteris või kuival pannil.

2. Avokaado ettevalmistus
Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ja kraabi viljaliha kaussi. Lisa sidrunimahl, sool, pipar ja soovi korral hakitud tšilli. Tambi kahvliga ühtlaseks kreemiks.

3. Kokku panemine
Määri avokaadokreem röstsaiadele. Aseta peale kirsstomatid ja nirista üle oliiviõliga.

4. Viimistlus
Puista peale värsket hakitud ürti ja serveeri koheselt.


🧠 Nipp

Kui soovid lisavalku, lisa praetud muna või pehme keedumuna röstsaiale. Sobib hästi ka grillitud halloumi või röstitud seemnetega.

PS! Kui soovid veelgi paremat maitseelamust, puista avokaadole kergelt peale soola ja musta pipart.


🎉 Kas teadsid?

Avokaado on tegelikult mari ning sisaldab rohkem kaaliumi kui banaan – see teeb sellest suurepärase südamesõbraliku hommikusöögi valiku.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top