Kiirsoolakurk

kiirsoolakurk

Kogus: 4 portsjonit
Valmistusaeg: ~15 min + 2–4 tundi maitsestumiseks
Valmistusviis: Marineerimine külmas
Käik: Suupiste / lisand
Kalorsus (1 portsjon): ~25 kcal
Köök: Eesti


Toiteväärtus (1 portsjon)

ToitaineKogus
Energiat~25 kcal
Valku~1 g
Rasva~0 g
Süsivesikuid~5 g
Kiudaineid~1 g
Soola~1 g

Märkus: väärtused on hinnangulised ja sõltuvad portsjoni suurusest.


Kohandamisvõimalused

KategooriaKohandamise viis
LaktoosivabaSobib algselt
GluteenivabaSobib algselt
MadalsoolaneVähenda soola kogust või kasuta maitsetaimi rohkem
TaimetoitlaneSobib algselt

📝 Koostisosad

  • 3 väikest või 2 keskmist kurki
  • 1 tl soola
  • 1–2 tl suhkrut
  • 1 küüslauguküüs (hakitud või viilutatud)
  • Väike punt tilli (hakitud)
  • 1 sl õunaäädikat või sidrunimahla
  • Soovi korral: musta pipra terad, sinepiseemned

👨‍🍳 Valmistamine

1. Kurkide ettevalmistamine
Pese kurgid ja lõika need ratasteks või kangideks. Soovi korral võid jätta koore peale.

2. Marinaadi valmistamine
Pane kaussi sool, suhkur, äädikas, hakitud küüslauk, till ja soovi korral maitseained. Sega läbi.

3. Kurkide marineerimine
Lisa kurgid marinaadi, sega hoolikalt. Kata kauss ja lase külmkapis seista vähemalt 2–4 tundi, parima tulemuse saad üleöö.


🧠 Nipp

Kui soovid eriti krõmpsuvaid kurke, kasuta kõige värskemaid kurke ja lisa mõni jääkuubik marinaadi sisse.


🎉 Kas teadsid?

Kiirsoolakurgid on tuntud ka kui „poolhapud kurgid” ja neid valmistatakse pea igas Ida-Euroopa köögis, eriti suviste grillroogade kõrvale.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top