Chimichanga retsept

Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

chimichiga retsept

Kogus: 2–3 inimest (valmib u 12 chimichangat)
Valmistusaeg: 15–20 min + vajadusel pruunistamisaeg
Valmistusviis: Täitmine + soovi korral praadimine või küpsetamine
Käik: Pearoog / Mehhiko köögi klassika
Kalorsus (1 chimichanga): ~300–350 kcal
Köök: Tex-Mex / Mehhiko


Toiteväärtus (1 chimichanga)

ToitaineKogus
Energiat~330 kcal
Valku~13 g
Rasva~15 g
Süsivesikuid~30 g
Kiudaineid~3 g
Soola~1,2 g

Märkus: sõltub täpsemalt kasutatud juustu- ja rasvakogusest.


Kohandamisvõimalused

KategooriaKohandamise viis
LaktoosivabaKasuta laktoosivaba juustu või jäta see ära.
GluteenivabaKasuta gluteenivabasid tortiljasid.
MadalsoolaneVähenda soolakogust ning eelista soolamata konservtomateid.
TaimetoitlaneKasuta taimset liha või ainult köögiviljasegu (nt oad, mais, paprika).

📝 Koostisosad

  • 4 sl peekonirasva (või muud rasvainet)
  • 1 hakitud sibul
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 2 hakitud tomatit (või 225 g konservtomateid)
  • 1 väiksem purk hakitud jalapeñosid tillis
  • 1 suurem keedetud kartul (kuubikuteks)
  • 1 tl soola
  • 1,5 tl kuivatatud punet
  • 1–2 tl tillipulbrit
  • 2 sl hakitud värsket koriandrit
  • 12 nisutortiljat (u 30 cm)
  • Riivitud cheddar või muu tugev juust
  • Ribastatud jääsalatit või muud lehtsalatit

👨‍🍳 Valmistamine

  1. Täidise valmistamine
    Kuumuta pannil peekonirasv. Lisa hakitud sibul ja küüslauk, prae kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa tomatid, jalapeño, kartul. Hauta 2–3 minutit.
  2. Maitsestamine
    Lisa maitseained: sool, pune, tillipulber, koriander. Sega ja lase segul veel paar minutit haududa.
  3. Täitmine ja vormimine
    Aseta igale tortiljale umbes 1,2 dl täidist. Lisa juust ja salat. Voldi nagu burrito – küljed sisse ja alumine serv üles, siis tihedalt rulli.
  4. Lõpetamine (valikuline)
    • Klassikaline: Prae pannil või friti kuumas õlis, kuni tortilla on kuldpruun.
    • Kergem variant: Küpseta ahjus 200 °C juures 10–15 minutit kuni pealt kuldseks.

🧠 Nipp

Chimichanga sobib hästi ka sügavkülmutamiseks – tee topeltkogus ja hoia osad toored rullid sügavkülmas kiireks õhtusöögiks. Küpseta enne serveerimist.


🎉 Kas teadsid?

Chimichanga on Tex-Mex köögi lemmik, mille päritolu kohta vaieldakse siiani – kas see oli juhuslikult frititud burrito või teadlik leiutis. Igal juhul on see krõbe ja sisukas alternatiiv klassikalisele pehmele tortillarullile.


Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top