🫘 Õisoad oliiviõlis Türgi moodi

Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

õisoad-oliiviõlis-türgi-moodi

Kogus: 3–4 inimest
Valmistusaeg: 30–45 minutit
Valmistusviis: Hautamine
Käik: Lisand või taimne pearoog
Kalorsus (1 portsjon): ~180 kcal
Köök: Türgi


Toiteväärtus (1 portsjon)

ToitaineKogus
Energiat~180 kcal
Valku~5 g
Rasva~8 g
Süsivesikuid~20 g
Kiudaineid~6 g
Soola~1 g

Märkus: väärtused on hinnangulised ja sõltuvad täpsetest komponentidest.


Kohandamisvõimalused

KategooriaKohandamise viis
LaktoosivabaRetsept on loomupäraselt laktoosivaba.
GluteenivabaRetsept on loomupäraselt gluteenivaba.
MadalsoolaneVähenda või jäta ära sool.
TaimetoitlaneRetsept on loomupäraselt taimetoitlane ja vegan.

📝 Koostisosad

  • 500 g puhastatud rohelisi õisube (või tavalisi rohelisi aedoakaunu)
  • 1 sibul
  • 4 küüslauguküünt
  • 3 sl oliiviõli
  • 400 g purustatud tomateid (konserv)
  • 1 dl vett
  • 2 tl suhkrut
  • Sool ja must pipar
  • Serveerimiseks: sidrunisektorid

👨‍🍳 Valmistamine

1. Eelvalmistus

  • Lõika oakaunadelt mõlemad otsad ära ja eemalda kiud (jooksevad kauna külgedel).
  • Lõika oakaunad 3 cm pikkusteks juppideks.
  • Koori ja haki sibul.
  • Haki küüslauk.

2. Sibula ja küüslaugu praadimine

  • Kuumuta pannil oliiviõli keskmisel kuumusel.
  • Lisa sibul ja küüslauk.
  • Prae 3–4 minutit, kuni sibul muutub klaasjaks.

3. Oade ja tomati lisamine

  • Lisa tükeldatud oad, sega hoolikalt läbi.
  • Lisa purustatud tomatid ja kuumuta veel 1–2 minutit.

4. Hautamine

  • Lisa vesi ja suhkur.
  • Maitsesta soola ja pipraga.
  • Kuumuta keemiseni.
  • Kata pann kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 35 minutit, kuni oad on pehmed.
  • Vajadusel maitsesta veel soolaga.

5. Viimistlus ja serveerimine

  • Tõsta pann tulelt ja lase jahtuda, et maitsed seguneksid (nagu Türgi köögis tavaks).
  • Serveeri jahtunult või toatemperatuuril.
  • Tõsta serveerimisalusele ja pane kõrvale sidrunisektorid, et iga sööja saaks oma portsjonile sidrunimahla pigistada.

🧠 Nipp

Retsept sobib hästi ka külmana suviseks salatiks. Soovi korral lisa peale hakitud peterselli või koriandrit.


🎉 Kas teadsid? – Türgi “zeytinyağlı”

Õlis hautatud köögiviljatoidud on Türgi köögis väga populaarsed ja neid nimetatakse üldnimetusega zeytinyağlı, mis tähendab “oliiviõlis”. Traditsiooniliselt süüakse neid jahtunult, et õli ja köögiviljade maitsed täielikult seguneksid.


Jaga retsepti kellelegi, kes seda valmistada võiks:

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top