đŸ„” Panchphoran Aloo

panchphoran-aloo

Kogus: 6–8 inimest
Valmistusaeg: 30–45 minutit
Valmistusviis: Praadimine + hautamine
KÀik: Pearoog vÔi lisand
Kalorsus (1 portsjon): ~200 kcal
Köök: India


ToitevÀÀrtus (1 portsjon)

ToitaineKogus
Energiat~200 kcal
Valku~4 g
Rasva~6 g
SĂŒsivesikuid~34 g
Kiudaineid~4 g
Soola~1 g

MÀrkus: vÀÀrtused on hinnangulised ja sÔltuvad tÀpsetest kogustest ja Ôlikogusest.


KohandamisvÔimalused

KategooriaKohandamise viis
LaktoosivabaRetsept on loomupÀraselt laktoosivaba.
GluteenivabaRetsept on loomupÀraselt gluteenivaba.
MadalsoolaneVÀhenda vÔi jÀta Àra soolahelbed.
TaimetoitlaneRetsept on loomupÀraselt taimetoitlane ja vegan.

📝 Koostisosad

  • 1 kg kartuleid
  • 0,5 tl kollajuurt (kurkumit)
  • 1 vĂ€rske punane tillikaun
  • Maldoni soolahelbeid (vĂ”i muud head soola)
  • 0,5 tl jahvatatud lambalÀÀtse seemneid
  • 0,5 tl mustköömneid
  • 0,5 tl musti sinepiseemneid
  • 0,5 tl vĂŒrtsköömneid
  • 0,5 tl apteegitilliseemneid (fenkoliseemned)
  • 3–4 sl hakitud vĂ€rsket koriandrit
  • Õli praadimiseks

👹‍🍳 Valmistamine

1. Kartulite ja tĆĄilli ettevalmistamine

  • Koori kartulid ja lĂ”ika esmalt kuni 1 cm paksusteks viiludeks, siis kuubikuteks.
  • LĂ”ika tĆĄilli pikuti pooleks, eemalda seemned ja haki peeneks.

2. Kartulite praadimine

  • Kuumuta mittenakkuval pannil nii palju Ă”li, et pĂ”hi oleks kaetud.
  • Lisa kartulikuubikud ja prae tugevamal kuumusel mĂ”ned minutid, kuni need kergelt kuldseks tĂ”mbuvad.
  • Kata pann kaanega vĂ”i fooliumiga, alanda kuumust ja hauta 10 minutit, kuni kartulid hakkavad pehmenema.

3. VĂŒrtside lisamine

  • Lisa pannile kurkum ja hakitud tĆĄilli.
  • Maitsesta kergelt soolaga.
  • Lisa kĂ”ik terved vĂŒrtsid: lambalÀÀts, mustköömen, sinepiseemned, vĂŒrtsköömen ja apteegitilliseemned.
  • Sega korralikult lĂ€bi.

4. Hautamine ja viimistlemine

  • Kata pann uuesti ja hauta veel umbes 10 minutit.
  • Kui kartulid on peaaegu pehmed, eemalda kaas.
  • TĂ”sta kuumust ja prae segades, kuni ĂŒleliigne vedelik on aurustunud ja kartulid kergelt krĂ”bedad.

5. Serveerimine

  • TĂ”sta kuumad kartulid kaussi.
  • Puista peale rohkelt hakitud vĂ€rsket koriandrit.
  • Serveeri kohe, soovi korral koos chapati vĂ”i naaniga.

🧠 Nipp

Kui tahad veel maitsekĂŒllasemat tulemust, kasuta kĂŒpsetamiseks selitatud vĂ”id (ghee) vĂ”i lisa pannile paar lehte karri- vĂ”i loorberilehte.


🎉 Kas teadsid? – Panchphoran

Panchphoran tĂ€hendab tĂ”lkes viis vĂŒrtsi ja on traditsiooniline India vĂŒrtsisegu, mis sisaldab lambalÀÀtse, mustköömneid, sinepiseemneid, apteegitilli ja vĂŒrtsköömneid. See annab roale omapĂ€rase maheda ja aromaatse maitsekoosluse.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. NÔutavad vÀljad on tÀhistatud *-ga

Scroll to Top