đŸ„ž Vegan minipannkoogid

vegan-minipannkoogid

Kogus: 6–8 portsjonit
Valmistusaeg: 15 minutit ettevalmistus + 15 minutit kĂŒpsetamine
Valmistusviis: Praadimine
KÀik: Hommikusöök vÔi magustoit
Kalorsus (1 portsjon): ~250 kcal
Köök: Euroopa


ToitevÀÀrtus (1 portsjon)

ToitaineKogus
Energiat~250 kcal
Valku~6 g
Rasva~6 g
SĂŒsivesikuid~42 g
Kiudaineid~2 g
Soola~0,5 g

MÀrkus: vÀÀrtused on hinnangulised ja sÔltuvad tÀpsetest komponentidest.


KohandamisvÔimalused

KategooriaKohandamise viis
LaktoosivabaRetsept on loomupÀraselt laktoosivaba.
GluteenivabaKasuta gluteenivaba jahusegu.
MadalsoolaneVĂ€henda soola vĂ”i jĂ€ta ĂŒldse Ă€ra.
TaimetoitlaneRetsept on loomupÀraselt vegan (ja taimetoitlane).

📝 Koostisosad

  • 250 g nisujahu vĂ”i tĂ€isteranisujahu
  • 2 spl suhkrut (vĂ”i kookossuhkrut)
  • 1 spl kĂŒpsetuspulbrit
  • NĂ€puotsatĂ€is soola
  • 300 ml taimset piima (nt kaerapiim, sojapiim, mandlipiim)
  • 2 spl neutraalse maitsega Ă”li (nt rapsiĂ”li)
  • 1 tl vanillisuhkrut vĂ”i paar tilka vanilliekstrakti

Serveerimiseks: vÀrsked marjad, banaaniviilud, taimne jogurt, vahtrasiirup


👹‍🍳 Valmistamine

1. Kuivainete ettevalmistamine

Sega suures kausis jahu, kĂŒpsetuspulber, suhkur, sool ja vanillisuhkur.


2. Vedelike lisamine

Lisa taimne piim ja Ôli.
Vispelda ĂŒhtlaseks tainaks.
Lase tainal seista umbes 5–10 minutit, et kĂŒpsetuspulber aktiveeruks.


3. KĂŒpsetamine

Kuumuta mittenakkuv pann keskmisel kuumusel.
Kui soovid, lisa veidi Ôli.
TÔsta lusikaga vÀikseid tainaportse pannile.
KĂŒpseta 1–2 minutit, kuni pinnale ilmuvad mullid.
Keera ĂŒmber ja prae veel 1–2 minutit, kuni pannkoogid on kuldpruunid.


4. Serveerimine

TÔsta minipannkoogid taldrikule.
Kaunista marjade, siirupi ja taimse jogurtiga.


🧠 Nipp

Kui tahad Ôhulisi pannkooke, asenda osa taimset piima gaseeritud mineraalveega.
Magusama variandi jaoks lisa tainasse peeneks riivitud banaan.


🎉 Kas teadsid? – Vegan pannkookide populaarsus

Taimsed pannkoogid on viimastel aastatel saanud populaarseks valikuks, sest need sobivad laktoositalumatutele, veganitele ja neile, kes soovivad oma toidulauda mitmekesistada. Erinevaid jahusid ja piimasid kombineerides saab lÔputult maitsevariatsioone.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. NÔutavad vÀljad on tÀhistatud *-ga

Scroll to Top