
Kogus: 6â8 portsjonit
Valmistusaeg: 15 minutit ettevalmistus + 15 minutit kĂŒpsetamine
Valmistusviis: Praadimine
KÀik: Hommikusöök vÔi magustoit
Kalorsus (1 portsjon): ~250 kcal
Köök: Euroopa
ToitevÀÀrtus (1 portsjon)
Toitaine | Kogus |
---|---|
Energiat | ~250 kcal |
Valku | ~6 g |
Rasva | ~6 g |
SĂŒsivesikuid | ~42 g |
Kiudaineid | ~2 g |
Soola | ~0,5 g |
MÀrkus: vÀÀrtused on hinnangulised ja sÔltuvad tÀpsetest komponentidest.
KohandamisvÔimalused
Kategooria | Kohandamise viis |
---|---|
Laktoosivaba | Retsept on loomupÀraselt laktoosivaba. |
Gluteenivaba | Kasuta gluteenivaba jahusegu. |
Madalsoolane | VĂ€henda soola vĂ”i jĂ€ta ĂŒldse Ă€ra. |
Taimetoitlane | Retsept on loomupÀraselt vegan (ja taimetoitlane). |
đ Koostisosad
- 250 g nisujahu vÔi tÀisteranisujahu
- 2 spl suhkrut (vÔi kookossuhkrut)
- 1 spl kĂŒpsetuspulbrit
- NÀpuotsatÀis soola
- 300 ml taimset piima (nt kaerapiim, sojapiim, mandlipiim)
- 2 spl neutraalse maitsega Ôli (nt rapsiÔli)
- 1 tl vanillisuhkrut vÔi paar tilka vanilliekstrakti
Serveerimiseks: vÀrsked marjad, banaaniviilud, taimne jogurt, vahtrasiirup
đšâđł Valmistamine
1. Kuivainete ettevalmistamine
Sega suures kausis jahu, kĂŒpsetuspulber, suhkur, sool ja vanillisuhkur.
2. Vedelike lisamine
Lisa taimne piim ja Ôli.
Vispelda ĂŒhtlaseks tainaks.
Lase tainal seista umbes 5â10 minutit, et kĂŒpsetuspulber aktiveeruks.
3. KĂŒpsetamine
Kuumuta mittenakkuv pann keskmisel kuumusel.
Kui soovid, lisa veidi Ôli.
TÔsta lusikaga vÀikseid tainaportse pannile.
KĂŒpseta 1â2 minutit, kuni pinnale ilmuvad mullid.
Keera ĂŒmber ja prae veel 1â2 minutit, kuni pannkoogid on kuldpruunid.
4. Serveerimine
TÔsta minipannkoogid taldrikule.
Kaunista marjade, siirupi ja taimse jogurtiga.
đ§ Nipp
Kui tahad Ôhulisi pannkooke, asenda osa taimset piima gaseeritud mineraalveega.
Magusama variandi jaoks lisa tainasse peeneks riivitud banaan.
đ Kas teadsid? â Vegan pannkookide populaarsus
Taimsed pannkoogid on viimastel aastatel saanud populaarseks valikuks, sest need sobivad laktoositalumatutele, veganitele ja neile, kes soovivad oma toidulauda mitmekesistada. Erinevaid jahusid ja piimasid kombineerides saab lÔputult maitsevariatsioone.